Woensdag 5 april: Culturele Dag & Interamicale II

5-aprilWoensdag 5 april zullen we ons volledig in de culturele sferen begeven. Aangezien cultuur uit veel verschillende aspecten bestaat, zullen we heel de dag de verschillende kanten ervan belichten. Van de geschiedenis van onze prachtige stad, tot de cultuur van een heel ander land.

We beginnen ‘s ochtends vroeg met een rondleiding in Museum Rotterdam. De tentoonstelling ‘Vrouwen van Rotterdam’ is een ode aan de vrouwen van toen, voor de vrouwen (en mannen!) van nu. Wat is de rol van de vrouw in de oorlog geweest? Kom erachter tijdens de half uur durende rondleiding. Bent u meer geïnteresseerd in het Rotterdams erfgoed? Dan bent u ook van harte welkom om deel te nemen aan de rondleiding in Museum Rotterdam.

In de middag zal een film worden vertoond met een extraatje. Er is een privé zaal afgehuurd in Kino Rotterdam. Houd social media in de gaten om erachter te komen welke film we gaan kijken en wat voor bijzonders u kunt verwachten!

‘s Avonds zullen we ons laten vermaken door comedians. Een uur lang lachen, gieren en brullen om grappen die gerelateerd zijn aan de actualiteiten. Na de show is er een afsluitend Interamicaal feest. Samen met onze vrienden van SSR-Leiden en Sint Jansbrug zullen we ons begeven in de Aziatische cultuur. Thor zal omgetoverd worden in prachtige Oosterse sferen en we zullen doorgaan tot in de vroege uurtjes. Bereid u voor om helemaal los te gaan op ons eigen TemptAsian Island!

Datum, tijd en locatie

Rondleiding Museum Rotterdam: woensdag 5 april van 10:00 tot 12:00 bij Museum Rotterdam
Filmmiddag: woensdag 5 april: van 14:30 tot 17:00 bij Kino Rotterdam
Comedy Night: woensdag 5 april: van 19:30 tot 21:00 bij Kino Rotterdam
Interamicale II: woensdag 5 april: vanaf 23:00 op het RSG..

Toegang

Het museumbezoek & filmvertoning (tot 17:00) zijn alleen toegankelijk voor (oud-)leden en reünisten van het RSG met een Lustrumpakket of geldig ticket. Een los ticket kost €11,-.

De Comedy Show & Interamicale II (vanaf 19:30) is toegankelijk voor iedereen met een geldig ticket. Een los ticket kost €7,50.

Bestel hier je tickets

Heb je praktische vragen over de Culturele Dag of wil je er graag iets over kwijt? Stuur dan gerust een berichtje naar Isabel (isabel@hetrsg.nl) of spreek iemand aan van de Lustrumcommissie.

Laat weten dat je komt op Facebook!

We adviseren alle Facebook-gebruikers de Nesthor of Bram de Borrelaar even op te zoeken om toegang tot alle FB events te krijgen.